2013. március 8., péntek

Vékony Olasz pizzatészta









80 dkg pizzaliszt (olasz a legjobb)
1/4 élesztő
3,5 dl langyos víz
1 ek cukor
1 púpozott ek só
1 dl extra szűz olívaolaj





Ha van tálas mixerünk, azzal dolgozzunk, de kézzel is tökéletes, csak ennek a pizzatésztának keményebb állaga van, mint a megszokottnak, így nehezebb vele dolgozni.
Csináljunk egy mélyedést a liszt közepébe, morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, sót és az olajat. Dagasszuk szép fényesre legalább 30 percig.
Ezután gyúrjuk át egy picit kézzel. Egy késsel vágjunk a tetejére egy keresztet.
Tegyük egy tálba,nedves konyharuhával takarjuk le, és kb. 2 és fél óráig kelesztjük.
Miután szépen megkelt, vágjuk 5 egyenlő részre, és formáljunk belőle gombócokat. Ha az összesre szükségünk van, akkor nyújtás után ,az igény szerinti feltéttel már süthetjük is. Ha nem használjuk fel mindet, akkor kenjünk olajat egy tálcára, és folpackkal letakarva, tegyük hűtőbe.
A sütésnél a legmagasabb fokozatot használjuk. (Nekem van egy speciális olasz pizzasütő gépem, amin 350 fokon tudok sütni.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése