2013. március 1., péntek

                     



                                               Vaníliapudingos körtetorta




Hozzávalók 8 személyre:



5 db körte
1 citrom leve
200 g liszt
1/2 tk sütőpor
140 g cukor + 3 ek
1 tk vanília kivonat/ vanília aroma
80 g vaj
4 tojás
1 cs főzős vanília ízű pudingpor
200 ml tejföl


Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk a sütőporral. Hozzáadjuk a 3 ek cukrot, 1 egész tojást, a kockákra vágott vajat. Összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőben 30 percet pihentetjük.
Felforralunk fél liter vizet, majd a cukorból 50 g-t beleteszünk, hozzáadjuk a citrom levét.
A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, majd közepesen vastag cikkekre vágjuk. A cukros-citromos vízbe tesszük, 5 percig lassú tűzön előfőzzük. Leszűrjük, a levéből 4 dl-t félreteszünk.
A tészta 2/3-át 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, majd a maradék tésztából peremet készítünk. Elrendezzük benne a körtéket.
A pudingot nagyon kevés vízzel simára keverjük. A félretett levet felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk pudingport, megvárjuk, míg felforr, majd a körtére öntjük.
200 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
A megmaradt 3 tojást kettéválasztjuk. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a tejföllel, majd a tojáshabhoz óvatosan hozzáforgatjuk. A torta tetejére simítjuk, további 20 percet sütjük. Tálaláskor porcukorral meghinthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése