2013. március 18., hétfő

Csirkemájpástétom







Nem eszünk bolti felvágottat már egy jó ideje.
Csak a piacon veszek a parasztoktól házi füstölésű húsárut.
Viszont be kell,hogy valljam a májkrémet nagyon szeretem,ezért gyakran készítek különböző májpástétomokat.
Annyira egyszerű és hihetetlen gyorsasággal elkészül.
Az íze mindent megér.



Hozzávalók:

35 dkg csirkemáj
2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
2 tk majoranna
1 tk petrezselyem
10 tekerésnyi fekete bors




A vaj 2/3-át egy serpenyőben kisebb lángon felolvasztjuk.
A hagymát felszeleteljük,majd a vajban 5 percig sütjük,de inkább főlni fog.
Ezután hozzáadjuk a tisztított,mosott,majd lecsepegtetett májat.
Fűszerezzük a borssal,majorannával,petrezselyemmel.
Körülbelül 10-12 percig sütjük közepes lángon,ennyi idő kell körülbelül,hogy a máj átsüljön.
Csak az utolsó percekben adom hozzá a fokhagymát és a sót.
Én most aprítógépben pépesítettem,de lehet turmixolni,illetve botmixerrel pürésíteni.Hűtjük!
Onnan tudjuk,hogy megsült a máj,hogyha beleszúrunk nem jön ki belőle véres lé.
A maradék vajat felolvasztjuk,majd egy kicsit hűlni hagyjuk.
Porcelán vagy üveg tálba tesszük a pástétomot,majd az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét.Ez fogja tartósítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése