2013. március 14., csütörtök

Mandulás-bazsalikomos pesto






Az olasz konyha egyik csúcsa nálam:
A pesto,bármilyen formában.
Nem volt itthon fenyőmagom úgyhogy egy hirtelen gondolattól vezérelve mandulából készítettem el,most életemben először.
Volt már próbálkozásom kesudióval és földimogyoróval pestót készíteni,és úgy is jó volt.
De ezzel a pirított mandulával valami mennyei finom.
Az eredeti pestót gránit vagy márványmozsárban hosszas munkával készítik,én azonban most simán a robotgépbe dobálva állítottam össze ezt a roppant gyors,ízletes és egészséges ételt.






Hozzávalók 4 főre:

50 levél szép,hibátlan,friss bazsalikom
50 db egész mandula
2 gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
7-8 tekerésnyi fekete bors
csipet só
50 g frissen reszelt parmezán/pecorino romano sajt


Elkészítés:

A mandulákat tűz forró vízbe tesszük,kb 3-5 percig állni hagyjuk,leöblítjük,majd a tenyerünk között egy kissé megdörzsölgetjük,így könnyebb lesz leszedni a héját.
A fokhagymákat meghámozzuk.
A bazsalikomot óvatosan megmossuk,majd teljesen megszárítjuk.
Robotgépbe tesszük először a mandulákat és a fokhagymákat,egy pár másodpercig aprítjuk,majd beletesszük a bazsalikomot,sót,borsot és a reszelt sajtot.
Szintén pár másodperc aprítás jön.
Kiszedjük egy kis tálkába,majd felöntjük az olajjal.
Megkeverjük.
Kifőtt tésztával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése