2013. március 8., péntek

Bruschetta


4 főre:

4 paradicsom


bazsalikomlevél
8 gerezd fokhagyma (én magyart használok és azok picik, a nagyobbakból kevesebb kell)
1 tk balzsamecet
1 dl extra szűz olívaolaj
frissen őrölt bors

teljes kiőrlésű bagett vagy kenyér




Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A fokhagymát nyomón áttörjük. Az olívaolaj felét a fokhagyma felével összekeverjük, megkenjük vele a bagetteket vagy a kenyérszeleteket, és a sütőben megpirítjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a bazsalikomlevelet apróra tépkedjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, a maradék fokhagymát és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk,lecsepegtetjük, és a megpirított kenyérre halmozzuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése