2013. március 1., péntek






                                                Sajtos kifli füstölt sonkával



Hozzávalók 6 főre:

  •  


    1. 60 dkg liszt
      2,5 dkg élesztő
      kb. 3 dl langyos tej (lehet kevesebb is elég lesz, óvatosan adagoljuk)
      50 g vaj megolvasztva
      1 csapott ek cukor
      2 csapott tk só 
      10 dkg füstölt sonka vagy füstölt tarja
      10-15 dkg sajt (attól függ, hogy a tetejére is szeretnénk-e)
    2. Kenéshez:

      40 g vaj megolvasztva
      A tetejére:




                                     Elkészítés:


      A tejet meglangyosítjuk,1 dl-t elveszünk belőle, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
      A lisztet és a sót tálba tesszük, beleöntjük az élesztős tejet, a maradék langyos tejet, végül az olvasztott vajat. Szépen kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
      A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
      Ezalatt a sajtot és a sonkát a lehető legkisebb kockákra vágjuk.
      A megkelt tésztát 4 felé osztjuk, mindegyiket vékony, kör alakúra nyújtjuk. Majd 4 cikkbe vágjuk.
      Megkenjük őket vékonyan olvasztott vajjal. A szélesebb részére teszünk a sonkából és a sajtból, majd feltekerjük, vagyis kiflivé formázzuk.
      Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket is megkenjük az olvasztott vajjal, majd tetszés szerint sózzuk vagy nem sózzuk a tetejét. Tehetünk rá reszelt sajtot is.
      20 percig sütjük.

    3. Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése