2013. március 30., szombat

Sajtos medvehagyma krémleves






150-200 g medvehagymalevél
1 nagyobb vöröshagyma
1 közepes hámozott  krumpli 
900 ml húsalaplé, vagy zöldségalaplé, esetleg víz
50-100 ml tejszín
1 nagy ek olívaolaj
1 csapott ek hideg vaj
szerecsendió
bors

50 g sajt reszelve (vörös cheddar)




A vöröshagymát és a medvehagymát felaprítjuk, a krumplit nagyon kicsire felvágjuk, hogy minél hamarabb megfőjön.
Az olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a medvehagyma felét. 1-2 percig együtt sütjük, majd az alaplével felöntjük, beletesszük a krumplit. Fűszerezzük.
Lefedve kb 10-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a maradék medvehagyma levelet, majd simává turmixoljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, a tűzre visszatéve egyet forralunk rajta.
Végül a hideg vajat beletesszük a levesbe.
Tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése