2013. március 2., szombat

                                 Grillezett diós-füstölt gomolya







Rákaptam a grillezett sajtokra.Főképp vacsorára ideális,egy finom salátával és pirítós kenyérrel.De sokszor eszem ebédre is.


Hozzávalók 1 személyre:
10 dkg füstölt gomolya
6 szem dióbél durvára törve
1 tk szőlőmag olaj
salátához:
Madársaláta,radicchio,koktél paradicsom,jégsaláta,hagyma
(vagy veszünk kész salátakeveréket)
Dresszinghez:
1 ek olívaolaj
1 tk balzsamecet(fehér)
Tálaláshoz:
Pirítós


Elkészítés:

Egy grillserpenyőt vagy sima serpenyőt kikenünk vékonyan olajjal.A sajtot is vékonyan bekenjük az olajjal,majd a durvára tört diót egy kicsit belenyomkodjuk.Kis lángon,gyakran megforgatva készre sütjük
A salátához az alapanyagokat megmossuk,lecsepegtetjük.
Az olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel,majd a salátához adjuk.
Pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése