2013. március 1., péntek

   
Erdei gombás ravioli


Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához:
400 g liszt
4 db nagyobb tojás
1 tk só
Töltelékhez:
250 g erdei gombakeverék
100 g barna champion gomba
2 db mogyoróhagyma
1/2 csokor petrezselyem
3 gerezd zúzott fokhagyma
10 bazsalikomlevél
frissen őrölt bors
tálaláshoz:
2 ek olvasztott vaj
reszelt pacorínó/parmezánsajt




Elkészítés:
 A lisztet tálba szitáljuk a sóval,közepébe mélyedést készítünk,amibe beleütjük a tojásokat.Tésztává dolgozzuk.Frissen tartó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre.A töltelékhez a tisztított hagymát és a gombát nagyon apróra vágjuk,majd az olívaolajon megfuttatjuk.hozzáadjuk a fokhagymát,sót,borsot,petrezselymet,bazsalikomot,sajtot,15 percig pároljuk.A tésztát kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen,legjobb ha téglalap alakúra,amiből 4 sávot vágunk.2 tésztasávot egymással párhuzamosan lefektetünk,majd az egyikre elkezdjük ráhalmozni a tölteléket úgy hogy hagyjunk egy ujjnyi helyett közöttük.Az üresen maradt részt vizes ecsettel lekenjük,ráhelyezzük a másik tésztacsíkot,ujjainkkal a töltelék körül lenyomkodjuk.Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,a széleket jól összenyomkodjuk.Lisztezett felületre tesszük.A másik 2 tésztacsíkkal ugyanígy járunk el.Forrásban lévő sós vízben kb. 4 percig főzzük több adagban.Szűrőn lecsepegtetjük.Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk,sajttal meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése