2013. március 6., szerda

                                        Rakott krumpli A'la Joci



A párom kedvenc rakott krumplija,és a kedvenc étele is egyben.
Mint nemrég kiderült a kicsi lányom is rajong érte.
Én speciel csak a tojást,hagymát és a krumplit eszem ki belőle:)



Hozzávalók 4 személyre:

6 db nagy krumpli
8 db tojás
1 szál házi kolbász
4 db frankfurti virsli
2 db közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
30 g füstölt szalonna
2 nagy dobozos tejföl
10 dkg sajt(lehet füstölt is)
szerecsendió
frissen őrölt fekete bors
só 
vaj
1 ek zsemlemorzsa




Elkészítés:


A burgonyát és a tojást megfőzzük,majd meghámozzuk,felkarikázzuk.
A kolbászt és a virslit karikára vágjuk.
A hagymát,fokhagymát felszeleteljük.
A szalonnát felkockázzuk,kisütjük a zsírját,a hagymát megfonnyasztjuk rajta,hozzáadjuk a virslit,és a kolbászt,kb 5 percig együtt sütjük.
Egy tepsit kivajazunk,megszórjuk a zsemlemorzsával.
A krumpli felét lefektetjük,jól megsózzuk,erre jön a tojások fele,a virslis-kolbász fele,megint egy picit sózzuk,borsozzuk.
A tejfölt elkeverjük a szerecsendióval,a felét ráöntjük a rétegre.
A következő rétegezést ugyanígy készítjük.
A tetejére rendezzük a reszelt sajtot.
Előmelegített 220 fokos sütőben addig sütjük,még a sajt megpirul a tetején.Ez kb 20-30 perc.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése