2013. március 4., hétfő

                       
                  Kínai csirkés üvegtészta leves




Hozzávalók 4 személynek:

20 dkg csirkemellfilé
10 dkg üvegtészta
6 darab gomba(shiitake)
1 sárgarépa
2 szál újhagyma
1 kisebb vöröshagyma
bambuszrügy
3 gerezd fokhagyma
2 ek sötét szójaszósz
1 púpozott ek étkezési keményítő
6-8 szem bors(Szecsuáni)
fél tk Kínai ötfűszerkeverék

cukor
ízlés szerint chili szósz
1 ek zsiradék(mogyoróolaj,szezámolaj esetleg kókuszzsír)



                         Elkészítés:

 A csirkemellet  kisebb darabokra vágjuk.
A gombát,hagymát,sárgarépát vékonyra szeleteljük,a fokhagymát áttörjük.
Az újhagymát és a zöldjét karikára vágjuk.
A zsiradékon megfuttatjuk a zöldségeket,majd hozzáadjuk a húst amit fehéredésig párolunk.
Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát.
Felöntjük 1,3 l vízzel(lehet húslé is).
Fűszerezzük.
Lefedve kb 15 percig főzzük.
Az utolsó 3 percben beletesszük a tésztát.
Az étkezési keményítőt egy nagyon kevés hideg vízzel elkeverjük,a leveshez adjuk.
Egyet forralunk rajta,végül a chili szósszal  ízesítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése