2013. március 8., péntek

Fokhagymás karfiolkrémleves






4 főre:


40 dkg karfiol(ez már a tisztított mennyiség)
6 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1,2 liter alaplé(hús vagy zöldség)
fél dl tejszín
fehér bors

1 ek olívaolaj,vagy kókuszzsír
kis darabka hideg vaj(kb fél evőkanálnyi)



A karfiolt feldaraboljuk,a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk,az olajon megfuttatjuk.
Felöntjük az alaplével.
Fűszerezzük a sóval és a borssal.
20 percig fedő alatt főzzük.Az utolsó 5 percben tesszük bele a fokhagymát.
Turmixgépben pürésítjük,felöntjük a tejszínnel.
Majd a tűzre visszatéve egyet forralunk rajta.
Tálalás előtt a hideg vajat a leves tetejére tesszük,megvárjuk még elolvad,majd tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése