2013. március 1., péntek

Húsvéti diós,narancsos kalácskoszorú




                                                    Húsvéti kalácskoszorú




                                                         Hozzávalók 8 személyre:


  • Tésztához:
  • 300 g átszitált liszt
  • 20 g friss élesztő
  • 60 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 125 ml zsíros tej
  • 50 g puha vaj
  • Töltelékhez:
  • 200 g darált dió
  • 100 g cukor(eritritol)
  • fél narancs leve és reszelt héja
  • kb. 8 ek tej
  • 30 g vaj
  • Mázhoz:
  • 80 g porcukor
  • 3 ek friss citromlé(lehet narancs leve is)







                                                            Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk majd a cukorral és az élesztővel elkeverjük.A lisztet egy tálba tesszük.közepébe mélyedést készítünk,majd beleöntjük az élesztős tejet,meghintjük egy kis liszttel,majd negyed órát állni hagyjuk.Ezután a maradék hozzávalóból egy lágyabb tésztát gyúrunk.1 órát kelesztjük.A töltelékhez a vajat és a cukrot felolvasztjuk,hozzáadjuk a darált diót.1-2 percig pirítjuk,majd hozzáadjuk a narancs levét,reszelt héját és a tejet,hűlni hagyjuk.A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.Megkenjük a töltelékkel úgy,hogy minden oldalán 2 centit hagyjunk szabadon.A hosszabbik felétől feltekerjük,majd egy sütőpapírral vagy szilikonos lapra helyezzük,koszorú alakúra formázzuk,két végét összenyomkodjuk,majd a tetejét egy éles késsel kb 8 helyen bevagdossuk.180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.A mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével,majd még melegen rácsurgatjuk a tetejére.Néhány szem félretett dióbéllel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése