2013. március 13., szerda

Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával



Erről az ételről muszáj írnom egy pár sort.Nagymamám kedvenc étele volt,Ő szerettette meg velem is,és mára már nekem is az egyik kedvenc ételem lett.Habár a szalonnát a mai napig nem eszem meg belőle:)Kivételesen ezen a képen vöröshagymával van tálalva,de szigorúan lila hagymával eszem,jó sokkal,és házi juhtúróból készítem,amit mindig a piacon áruló kedves hölgytől szerzem be.Bolti juhtúróból nem az igazi.....



Hozzávalók 4 főre:


1 kg krumpli
500 g liszt
2 tojás

kb 0,5-1 dl víz (elhagyható, ez esetben a krumpli kiengedett levét használjuk)
10 dkg füstölt házi szalonna
30-40 dkg juhtúró


Elkészítés:


Felteszünk vizet a sztrapacska kiszaggatásához.
Meghámozzuk a krumplit, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.
Hozzáadjuk a tojásokat, a sót,a lisztet, és ha szükséges, egy kis vizet. Ezt jól elkeverjük (én kézzel szoktam).
Ha felforrt a vizünk, teszünk bele 1 ek sót, és kiszaggatjuk a sztrapacskát. Míg fő, addig a kis kockákra vágott szalonnát egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a juhtúrót, és a leöblített, lecsepegtetett sztrapacskát.
Jól összekeverjük. Tálaláskor friss lila hagymát, vagy vöröshagymát vágunk a tetejére. Aki szereti, tejfölt is tehet rá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése