2013. március 20., szerda

Saltimbocca Alla Romana




Saltimbocca,avagy "ugorj a számba" olasz nyelven.
Nevét állítólag onnan kapta,hogy amilyen gyorsan elkészül,olyan gyorsan el is fogy.
Alapjában véve ez egy zsályás,vajas borjúszelet.
Készítettem már citromlében pácolva,és pác nélkül is.
Be kell valljam az előbbi sokkal finomabb volt.
Így most ezt a citromos változatot fogom feltölteni.


Hozzávalók 4 főre:

kb 600 g borjúcomb(4 szeletre vágva,vékonyra klopfolva)
2 ek vaj
1 csokor friss zsálya
fél cirtom leve
1 dl Marsala bor vagy száraz fehérbor(helyette ugyanannyi húslé)
4 szelet Prosciutto sonka vagy Pármai(Én most nem ezzel készítettem)

frissen őrölt fekete bors


Elkészítés:

A vékonyra klopfolt borjúcombokat a fél citrom kifacsart levében megforgatjuk,majd kb 20 percig állni hagyjuk.
Ezalatt friss zsálya felét felaprítjuk.
A húst konyhai papírtörlőn leszárítjuk,sózzuk,borsozzuk,az aprított friss zsálya felével megszórjuk.
Mindegyik hús szeletre 1 sonkát fektetünk amit hústűvel vagy fogtisztítóval rögzítünk.
Felforrósítjuk a vajat,majd a húsok mindkét oldalát kb 3-4 percig sütjük benne közepes hőfokon.Kiszedegetjük,a hústűt eltávolítjuk.
A visszamaradt zsiradékban a másik fél aprított zsályát megfuttatjuk,felöntjük a borral vagy húslével,és kb a felére beforraljuk.
Friss zsályalevelekkel díszítjük,a pecsenyelével meglocsoljuk,azonnal tálaljuk.
Nagyon finom hozzá egy igazi házi főtt tészta.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése