2013. március 2., szombat

                                                         Arrabiata







Talán a kedvenc tésztaételem.Annyira egyszerű,finom,egészséges és gyors,hogy tényleg csak szeretni lehet.Alig néhány hozzávalóból áll,mégis hihetetlen gazdag ízvilággal rendelkezik.




Hozzávalók 4 személyre:

400 g durum tészta(penne,spagetti)
2 doboz olasz hámozott paradicsomkonzerv(nyáron 1 kg friss paradicsom)
6-7 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
3-4 ek olívaolaj
1 chili paprika vagy 4-5 db pepperonchini
1 nagyobb fej vöröshagyma(elhagyható)
20 bazsalikomlevél
5 tekerésnyi frissen őrölt bors

cukor(opcionális,ellensúlyozhatjuk vele a paradicsom savanyúságát)
5 dkg parmezánsajt



Elkészítés:

A tésztát sós,lobogó vízben al dante-re főzzük(fogkeményre).Főzővízéből tegyünk félre 1 dl,ha hígítani kell a mártást.
A vöröshagymát apróra vágjuk,a fokhagymát vékonyra felszeleteljük.Az olívaolajon megpároljuk a hagymát,hozzáadjuk a fokhagymát.Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot.Kb 5 percig főzzük.Ízesítjük a sóval,borssal,majd a chilivel.Ha szükséges a tészta főzőlevével hígítsuk.A legvégén tépkedjük bele a bazsalikom leveleket.
Tálaláskor szórjuk meg frissen reszelt parmezán sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése