2013. június 23., vasárnap

Vajon sült tojásos nokedli





Tipikusan az az étel,amikor a salátához készítem a főételt :)

Hozzávalók 4 főre:
10 db tojás
60 dkg liszt
3-3,5 dl víz (a tojás méretétől függ)
1/2 ek só
1 ek olaj
1 ek vaj
frissen őrölt bors (opcionális)


A lisztet egy nagy tálba tesszük, mélyedést készítünk a közepébe, majd beleütünk 3 tojást, sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és gyors mozdulattal elkeverjük. Nagyon fontos, hogy csak addig keverjük, míg homogén nem lesz.
Egy lábasban a szokásos módon sós vízben kb. 3 adagban kifőzzük a nokedlit.
Leöblítjük, majd egy kicsi olajat tegyünk rá, hogy a tészta összeragadását elkerüljük.
A 7 tojást egy pici sóval felverjük.
Egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük, majd a nokedlit átkeverjük rajta. Egy mélyedést készítünk a belsejébe, a tojást beleöntjük, majd a belsejétől kifelé haladva a nokedlihez keverjük.

Nagy lapátoló mozdulatokkal kb. 2-3 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk frissen őrölt fekete borssal.


Ha valaki még ezt az édességet is szeretné fokozni,akkor locsolja meg tálaláskor juharsziruppal,vagy hintse meg porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése