2013. június 3., hétfő

Triplacsokis születésnapi torta









140 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
100 g tejcsokoládé
100 g fehér csokoládé
170 g vaj
140 g nádcukor
5 db tojás
1 tk vanília kivonat
1/3 bögre átszitált liszt (85 ml)
csipet só


A csokoládékat kockákra törjük, majd egy edényben vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal és a cukorral együtt. Félretesszük hűlni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Ezután az átszitált lisztet és a vanília kivonatot hozzákeverjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját egyenként a csokis masszához keverjük.
A fehérjéket a csipet sóval nem túl keményre felverjük, majd a csokoládés masszához óvatosan hozzákeverjük.
Egy lehetőleg kapcsos tortaformát kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk. (Én most szilikonos szív alakút használtam.)
Kb 40 percig sütjük (tűpróba).

Tálaláskor porcukorral vagy kakaóporral megszórhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése