2013. június 5., szerda

Eredeti Carbonara


                                                              

Hozzávalók 4 főre:
400 g spagetti tészta
4 tojássárgája
1 egész tojás
10 dkg pancetta helyettesíthetjük bacon-nel
8 dkg pecorino sajt vagy parmezán
fél ek vaj
frissen őrölt fekete bors


Elkészítés:

A tésztát fog keményre főzzük.
A tojássárgákat, az egész tojással kézi habverővel erősen felverjük, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, és ezzel is kikeverjük.Sózzuk,borsozzuk.
A sonkát vagy bacont  ropogósra pirítjuk,.
A kifőtt tésztát még melegen ráöntjük és kevergetjük, amíg szépen fel nem veszi a tészta a szószt. Semmi ne legyen forró, mert a tojás kicsapódik, és így rántottás lesz a tésztánk.Végül a hideg vajat elkeverjük benne.

Ha szükséges a tészta főzővizével higíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése