2013. június 21., péntek

Kovászos uborka



Elronthatatlan,finom,pont olyan,mint ahogy mi szeretjük.
Drága Nagymamám mindig a konyhapárkányra tette ki az uborkás üveget,mert ott nagyon jól érte a nap,alig vártuk,hogy elkészüljön.
Én az erkélyemen szoktam hagyni,aztán folyamatosan lesem,hogy éppen hol tart a folyamat,,,,



2,5 kg kovászolni való uborka
1 nagy csokor kaporvirág
2 gerezd fokhagyma
1,9 l langyos víz
3 ek só
1 szelet kovászolt kenyér

Az uborkákat jól megmossuk, végeit levágjuk, három helyen hosszában bevagdossuk.
Egy 5 literes befőttes üveget jól kimosunk. Az aljára fektetjük a kapor 1/3-át, majd erre tesszük az uborkákat, jó szorosan egymás mellé. Majd megint egy kis kapor, 1 fokhagyma és uborka jön, majd megint egy sor ubi, majd a maradék kapor és a fokhagyma.
A kenyérrel befedjük, majd a langyos sós vízzel felöntjük úgy, hogy a víz ellepje a kenyeret.

Egy tányért teszünk az üveg szájára. Félárnyékos helyre 3 napra kitesszük. (Én néha megforgatom az üveget.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése