2013. június 7., péntek

Hideg meggyleves házi meggybefőttből







Hozzávalók 4 csészéhez:

1 ü magozott meggybefőtt (ha lehet, házi)
1/2 citrom
1 kis darab fahéj
2 szem szegfűszeg
cukor
20 g liszt 
1 dl tejszín
2 dl tej

Tálaláshoz:
tejszínhab


Egy lábosba tesszük a meggybefőttet a levével együtt.
Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citromlevet és a cukrot, kb. 20 percig főzzük fedő alatt.
Beleöntjük a tejet, megvárjuk, hogy egyet rottyanjon, ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert  tejszínt.
2 percig főzzük, ha szükséges, utánaízesítünk.

Tejszínhabbal,jól lehűtve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése