2013. június 9., vasárnap

Vajas burgonyafánk







Ez azon tipikus köretek egyike,ami akkor is elfogy,ha a főételnek már nyoma sincs.
A megmaradt burgonyafánkokhoz készítsünk egy fokhagymás tejfölt és reszeljünk hozzá egy kis sajtot.


Hozzávalók:

500 g tisztított,reszelt burgonya
250-260 g liszt
20 g élesztő
50 ml tej
30 g vaj megolvasztva
3 tojás
1 tk só
csipet cukor

Sütéshez zsír vagy olaj

A meglangyosított tejbe elkeverjük a csipet cukrot és az élesztőt.Felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval,tojásokkal,vajjal.Hozzáadjuk az élesztős tejet
Jól kikeverjük.1 órát kelesztjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat vagy zsírt,majd a tésztából evőkanállal (én fagylaltos kanalat használtam)  beleszaggatjuk a fánkokat.
Egyszerre csak 4-5-öt,hogy kényelmesen meg tudjuk forgatni őket.Oldalanként kb 1 perc alatt aranybarnára sül.

Papírszalvétára szedve  a felesleges zsiradékot leitatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése