2013. június 7., péntek

Tzatziki Kefalóniáról




Ezen a nyáron szerencsém volt egy gyönyörű görög szigetet gasztronómiailag is felfedezni. Kefalónián voltunk, ami messze híres az olívaolajáról, valamint a Robola boráról, ami igen finom. Minden nap belekóstolhattunk a görögök messziről híres vendégszeretetébe az éttermekben, ahol szívesen válaszoltak a kíváncsi vendég (ez esetben én volnék) sok-sok kérdésére.:)




300 g eredeti görög joghurt
1,5 nagyobb kígyóuborka
4 gerezd magyar fokhagyma
pár csepp ecet
2 ek görög olívaolaj

kapor vagy menta


A joghurtot egy szűrőn lecsepegtetjük. Az uborkát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk.
Ha a joghurt lecsepegett, akkor az uborka levét nagyon alaposan kinyomkodjuk.

A joghurtot összekeverjük az olívaolajjal, a reszelt fokhagymával és az ecettel. Hozzátesszük az uborkát. Ha szükséges, utánasózunk. Frissen vágott mentával esetleg kaporral meghintjük. Jól lehűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése