2013. június 23., vasárnap

Amerikai szőkeség



Édes,egészségtelen,és egy cseppet sem kalóriaszegény,teljesen olyan,amilyennek egy amerikai süteménynek lennie kell,de pont ezért annyira ellenállhatatlan is :)

hozzávalók 8 főre
Tésztához:
250 g liszt
300 g kristálycukor(aki nem annyira édesszájú,inkább csak 250 g-ot használjon!)
170 g olvasztott fehércsokoládé
230 g puha vaj
4 db szobahőmérsékletű tojás lágyan felverve
fél tk sütőpor
1 tk vaníliakivonat
csipet só
Töltelékhez:
230 g szobahőmérsékletű mascarpone,vagy másmilyen krémsajt
60 g olvasztott fehércsokoládé
60 ml juharszirup
1 tojás
1 nagy ek liszt

A vajat a cukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük.
4-5 részletben hozzáadjuk a lágyan felvert 4 tojást.
A lisztet  és a sütőport átszitáljuk,majd apránként ezt is belekeverjük,hozzáadjuk a csipet sót és a csokoládét.
A töltelékhez a csokit,krémsajtot,juharszirupot,tojást és a lisztet csomómentesre,krémesre kikeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy kb 23-25 cm-es tepsit kivajazunk vékonyan,majd sütőpapírral is kibéleljük.
A tészta felét belesimítjuk,majd erre rátesszük a tölteléket,majd a maradék tésztát rákenjük.
kb 40 percig sütjük.
Majd kikapcsoljuk a sütőt és még 15 percig benne hagyjuk.
Ha nagyon barnul a teteje,akkor takarjuk le alufóliával.

Hűtjük,majd kockára szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése