2013. június 7., péntek

Hagymás,paprikás kiflik







Nagyon szeretem én magam készíteni a reggeli péksüteményünket.
Ezek igazi magyar ízvilágú kiflik.
Házi sajtkrémmel,vajjal és paradicsommal fogyasztottuk.



Hozzávalók 18 darabhoz:

450 g rétesliszt
1 ek cukor
20 g élesztő
200 ml meleg víz
1 ek pirospaprika
csipet őrölt kömény
1 tk só
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma nagyon apróra vágva

egész köménymag

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát,hozzáadjuk a fűszerpaprikát,félrehúzzuk,langyosra hűtjük.
A lisztet elkeverjük a sóval és az őrölt köménnyel,a közepébe mélyedést készítünk amibe beleöntjük a meleg vizet,az elmorzsolt élesztőt és a cukrot.Egy kis liszttel meghintjük a tetejét,10 percet állni hagyjuk.
Ezután 15 perc alatt dagasztógépben vagy kézzel jól kidolgozzuk,majd 50 percet hagyjuk kelni letakarva.
Miután megkelt,átgyúrjuk és 18 darabra osztjuk a tésztát.
Mindegyiket vékonyra nyúltjuk,majd kiflit formálunk belőle.
Egy sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal borított tepsibe helyezzük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vizes ecsettel lekenjük a kifliket,majd megszórjuk tetszés szerint az egész köménnyel.

Kb 12-14 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése