2013. április 11., csütörtök

Torma és majonézes torma házilag









Hozzávalók:

50 dkg friss torma
350 ml forralt víz
6 ek almaecet
3 ek 15%-os ecet
3 púpos ek méz
2 csapott ek cukor
1 púpozott tk só
Majonézes tormához:

3:1 arányban keverjük a majonézhez a tormát





Elkészítés:

A torma kivételével a forralt vízben elkeverjük a hozzávalókat.
A tormát finomra reszeljük, vagy aprítógépben leturmixoljuk. (Én az utóbbit részesítem előnyben, így nem csípi a szememet.)
Ráöntjük a fűszeres vizet, összekeverjük. Negyed órát állni hagyjuk, majd leszűrjük. A levéből annyit tegyünk félre, amennyi az üvegekbe töltéskor a tormára öntünk. Ne legyen túl vizes, de ne legyen száraz sem. A közepes mértéket próbáljuk eltalálni.
Kicsit kihűtjük, majd jól zárható üvegben hűtőben tároljuk.
Majonézes tormához: 3 adag majonézt, 1 adag tormával elkeverünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése