2013. április 25., csütörtök

Mustáros tarja



Hozzávalók 4 före:


60 dkg csont nélküli sertéstarja
6 ek mustár
durvára darált feketebors

olaj vagy zsír




Hagymás krumplihoz:


1 kg krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek olaj


Elkészítés:


A tarját közepesen vastag 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Széleit bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze a hús sütés közben. Sózzuk, borsozzuk, mustárral mindkét oldalát bekenjük és félretesszük.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük.
A hús mindkét felét a felhevített zsiradékon kb 8-8 percig sütjük, kivesszük.
A megmaradt zsiradékhoz adjunk 1 ek olajat, majd tegyük rá a felszeletelt vöröshagymát és az aprított petrezselymet, majd adjuk hozzá a krumplit, kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma világosbarnára sül. Ha szükséges utánasózunk.
A húst tálra szedjük, majd a hagymás-petrezselymes krumplival tálaljuk.














   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése