2013. április 25., csütörtök

Carbonara szarvasgomba olajjal








Hozzávalók 4 före:


400 g durum spagetti tészta
4 db egész tojás (nagyobb fajta)
2 db tojássárgája
100 g pancetta
1/2 ek hideg vaj
személyenként 1 tk szarvasgombás olívaolaj
50 g frissen reszelt parmezán sajt
0,5-1 dl a tészta főzővízéből

frissen őrölt fekete bors




Elkészítés:


A tojásokat egy habverővel felverjük, majd a reszelt sajtot hozzáadjuk, sózzuk, erőteljesen borsozzuk, és félretesszük.
A tésztát szokás szerint kifőzzük, ne felejtsünk el félretenni a főzővízéből.
Ezalatt a pancettát felkockázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, félrehúzzuk, és még melegen hozzákeverjük a tésztát, ezután ráöntjük a tojásos-sajtos masszát, végül a tészta főzővízéből annyit, amennyi szükséges.
A legvégén a hideg vajat jól elkeverjük benne.
Tálaláskor meglocsoljuk a szarvasgombás olajjal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése