2013. április 12., péntek

Csirkés-zöldséges pirított mie tészta




Sokak kérésére feltettem ezt a receptet.
A zöldségeket bátran variálhatjuk kedvünk vagy meglévő  alapanyagunk szerint.A lényeg,hogy kis adagokban,ropogósra,2-3 percig,nagy lángon pirítsuk.
A legjobb ízhatást wokban érhetjük el.

                                                 Hozzávalók 4 főre:



2 cs mie tészta (500 g)
30-40 dkg csirkemellfilé
2 szál szárzeller
1 nagy lilahagyma
1 nagy sárgarépa
2-3 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba (shiitake)
bambusz, ceruzabab, mungóbabcsíra ízlés szerint
1,5 dl sötét szójaszósz
1 ek étkezési keményítő
2 tk cukor

zsiradék a sütéshez



                              Elkészítés:


A szójaszósz felét az étkezési keményítővel elkeverjük, majd beleforgatjuk a lapokra vagy csíkokra vágott csirkemellet. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sült zöldségeket.
Nagyobb, de vékonyabb darabokra vágjuk a zöldségeket, és külön-külön egy felforrósított wokban nagyon kevés olajon megpirítjuk 2-3 perc alatt,rázva-dobva. Egy tálra kiszedegetjük.
A csirkemellet lecsepegtetjük, majd szintén a felforrósított wokban egy kevés olajon kevergetve megpirítjuk, finoman sózzuk.
A mie tésztát nem kell főzni, csak forró vízben 3-4 percig állni hagyni, majd leszűrni.
Wokba beleöntjük a maradék szójaszószt, majd a cukrot elkeverjük benne, beletesszük a leszűrt tésztát, húst és a zöldségeket.
Összeforgatjuk, és addig sütjük, míg a tészta fel nem veszi a szójaszószt. Szükség szerint ízesíthetjük tovább cukorral és sóval. Aki szereti, chiliszószt is tehet bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése