2013. április 11., csütörtök

Erdélyi tárkonyos húsgombócleves









Hozzávalók 4 személynek:

                Húsgombóchoz:

25 dkg apróra darált sertéscomb
1 kisebb tojás
1 zsemle
2 gerezd kisebb fokhagyma reszelve
1 tk só
frissen őrölt feketebors
1/2 csokor aprított friss petrezselyem

             Továbbá:

2 közepes sárgarépa
2 kisebb fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 nagy fej hagyma
2 nagy ek olaj
1 púpozott tk édesnemes fűszerpaprika
1 tk só

Sűrítéshez:

4 ek tejföl
1 nagy ek liszt
fél dl víz
1 tk  ecet(tárkonyecet)
2 ek aprított friss tárkony(lehet szárított is)




Elkészítés:

A zsemlét beáztatjuk vízben,majd alaposan kinyomkodjuk,majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt.Félretesszük.
A hagymát felaprítjuk,a zöldségeket csíkokra vágjuk.(Ne nagyon vékonyra).A felhevített olajon megfuttatjuk a hagymát,és a zöldségeket,félrehúzzuk elkeverjük a pirospaprikával,majd felöntjük 1,2 l vízzel.
Sózzuk,vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk,és a leveshez adjuk.
Kis lángon,félig lefedve 30 percet főzzük.
A sűrítéshez valókat csomómentesre keverjük,majd besűrítjük vele a levest.Egyet forralunk rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése