2013. április 12., péntek

Legegyszerűbb zserbó


Hozzávalók 8 főre:







35 dkg átszitált liszt
20 dkg vaj/margarin
2 dkg élesztő
5 dkg cukor
fél dl tej
1 tojás
csipetnyi só
30 dkg dióbél darálva
6-7 ek porcukor
10 ek házi sárgabaracklekvár (1 kisebb üveg)

bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé


Elkészítés:


A vajat/margarint elmorzsoljuk a liszttel. Az élesztőt elkeverjük a tejjel és 1 ek cukorral, felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, cukrot, csipet sót és tojást, kidolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát.
Mindegyiket lisztezett felületen tepsi nagyságúra nyújtjuk. (Nem gáztepsi nagyságúra, kisebbre, kb. lasagnés tepsi nagyságúra).
A legelső lapot beletesszük a tepsibe, rásimítjuk a lekvár felét, és megszórjuk a porcukorral összekevert dió felével. Erre a jön a következő tésztalap, majd ugyanígy a maradék lekvár és a porcukros dió.
A legutolsó lapot üresen hagyjuk, csak megszurkáljuk a tetejét. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezután 180 fokos sütőbe téve 30 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk, hogy egy kicsit hűljön, aztán a vízgőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk. Hagyjuk megdermedni a csokoládét, majd meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése