2013. május 25., szombat

Rumos mézes krémes








A tésztához:

1 tojás
5 dkg vaj
5 ek tej
2 púpozott ek méz
45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 mk szódabikarbóna

A krémhez:

5 dl tej
4 ek búzadara
12,5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek rum
3 ek kakaópor
4-5 ek savanykás lekvár
A tetejére:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé
A tojást a vajjal és a tejjel keverjük simára.
Adjuk hozzá a mézet, majd apránként dolgozzuk bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát.
A masszát osszuk háromfelé, és egyenként nyújtsuk ki lisztezett felületen kb. 20-szor 30 cm-es téglalapokká.
A tepsi hátoldalát vajazzuk meg, szórjuk be finoman liszttel, és a tésztalapot ráfektetve, egyenként süssük meg előmelegített sütőben szép zsemleszínűre, ez kb. 6 perc.
A krémhez a tejben főzzük meg a darát, a cukrot, a vajjal keverjük habosra.
A hideg krémmel keverjük el, s osszuk kétfelé: az egyikbe öntsük a rumot, a másikba a kakaót.
Az első tésztalapot fektessük egy tálcára, kenjük meg vékonyan a lekvárral, majd oszlassuk el rajta a világos krémet.
Helyezzük rá a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül.
Helyezzük rá az utolsó tésztalapot is, és vonjuk be a gőzfürdő felett megolvasztott étcsokoládéval. Legalább egy napig hagyjuk pihenni, hogy a tészta kellően megpuhuljon.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

költség: 900 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése