2013. május 28., kedd

Cukkinibe göngyölt csirkemell,lilahagyma mártással












60 dkg csirkemellfilé
2 közepes cukkini
0,5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors

Lilahagymamártáshoz:
3 dkg vaj
2 közepes fej lilahagyma
2 ek méz
2 dl zöldségleves vagy víz
1 púpos tk étkezési keményítő

vörösborecet

A megmosott cukkiniket hosszában vékony szeletekre vágjuk, vagy zöldséggyalun felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük a zúzott fokhagymával.
A csirkemellet a cukkini szélességéhez mérten vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, és jól összeforgatjuk.
A cukkinikre 1-1 szelet csirkemellet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. Fogvájóval összetűzzük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.A végén sózhatjuk,borsozhatjuk még.
Közben a forró vajon megfuttatjuk a vékony karikára vágott lilahagymát, hozzáadjuk a mézet, a zöldséglevest, majd ha felforrt, további 2 percig főzzük. Ekkor a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (kb 5 perc). Lehúzzuk a tűzről, sóval, borecettel pikánsra ízesítjük.

Tálaláskor a göngyölt cukkiniket körbelocsoljuk a forró lilahagymamártással. Köret nélkül is kitűnő, de krumplipürével vagy házi sült krumplival is finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése