2013. október 22., kedd

Frankfurti leves



Nagyon szeretem.
Az egyik kedvenc levesem :)


Hozzávalók:

40 dkg kelkáposzta
4 db közepes krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 ek majoranna
2 ek olaj(vagy zsír)
4 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
1-2 dl tejföl
1,5 l zöldségleves
1 mk őrölt kömény


bors
5 db jó minőségű sertés virsli(Frankfurti vagy Bécsi )


Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk, a kelkáposztát feldaraboljak. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
A hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a káposztát és a majorannát, együtt pároljuk kb. 5 percig, ezután kerül bele a fokhagyma. Megvárjuk, hogy illatozzon, félrehúzzuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük a zöldséglével.
Borsozzuk, sózzuk, köménnyel megszórjuk. Beletesszük a krumplit és fedő alatt puhára főzzük.

Hozzáadjuk a virslit.A tejfölhöz adjuk a lisztet, a leves főzőlevéből hozzámerünk egy merőkanálnyit, egy habverővel simára keverjük, a levesbe öntjük, összeforraljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése