2013. október 13., vasárnap

Fokhagymás sajttal töltött rántotthús




A rántott hús az egyik kedvenc ételem,de hogy ne váljon annyira unalmassá,sokféleképpen megtöltöm.
Ez esetben fokhagymával és sajttal....

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg sertés rövidkaraj
10 dkg trappista sajt
4 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg zsemlemorzsa

só ízlés szerint


A karajból 4 nyitott szeletet készítünk úgy, hogy csak minden második szeletet vágjunk át, kihajtjuk, majd kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
A sajtot és a fokhagymát lereszeljük, és összekeverjük.
A húsok egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felét, hústűvel összetűzzük, majd bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Ügyeljünk arra, hogy jól nyomkodjuk össze a széleket, hogy véletlenül se folyjon ki a töltelék.

Bő olajban aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése