2013. augusztus 22., csütörtök

Ropogós császárzsemle



Vajjal megkenve,igazi,nyári,ízes paradicsommal ettük......


Hozzávalók 8 darabhoz:

500 g liszt(átszitálva)
25 g élesztő
100 ml langyos víz
150 ml langyos,zsíros tej
1 ek cukor
2 tk tengeri só
2 ek olaj

Elkészítés:

Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a tejjel és vízzel.10 percig állni hagyjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval,majd hozzáöntjük az  élesztős tejet és az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Letakarva 1 órát kelesztjük.
A sütő aljába egy hőálló edénybe vizet teszünk,majd 100 fokra kapcsoljuk.
A tésztát 8 felé osztjuk,majd kisodorjuk kb 25 centisre,majd császárzsemlévé formáljuk.
Betesszük a sütőbe 10 percre,majd felkapcsoljuk 200 fokra,és további 20 percig sütjük.
Félidőben kenjük le vízzel a tetejüket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése