2013. szeptember 12., csütörtök

Erőspaprikakrém házilag




Lehet többszínű paprikából is készíteni,de esztétikailag szebb lesz,ha csak pirosat használunk hozzá,a fotón lévőnél került bele zöld színű cseresznyepaprika is.
Fontos még,hogy hibátlanok legyenek,és hogy a kápia paprika friss legyen.
Garantáltan eláll minimum egy évig.
Felbontás után viszont tartsuk hűtőben.



Hozzávalók:
1,5 kg cseresznyepaprika(piros)
8 db nagy kápia paprika
16 ek tengeri só
100 ml étolaj


Elkészítés:
A paprikákat megmossuk és leszárítjuk,majd lecipkázzuk.
A cseresznyepaprikánál célszerű gumikesztyűt használni,különben nagyon marni fogja a kezünket.
Majd ledaráljuk,vagy aprítógépbe tesszük,
hozzákeverjük az olajat és a sót.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap üvegekbe töltjük,majd mindegyikre egy kevés olajat öntünk,épp csak annyit,hogy lezárja a paprikakrémet.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése