2013. augusztus 3., szombat

Eredeti Ceasar Saláta



Nem mondhatom magam egy nagy saláta evőnek,sőt....
De a ceasar kivétel,imádom,de csak is szigorúan így elkészítve.
Borzalmas,hogy milyen salátákat lehet enni Ceasar saláta néven szinte az összes étteremben,ezért én inkább mindig itthon készítem el,mert akkor tudom,hogy azt kapom amire számítok......
Természetesen lehet csirkemellel,tonhallal,vagy ropogós baconnel gazdagítani,,,,





Hozzávalók 2 főre:

1 fej római saláta
1/2 csésze nagyon jó minőségű olívaolaj
1/3 csésze frissen reszelt parmezán sajt(Parmigiano Reggiano)
2 tojássárgája
1 tk Dijoni mustár
1 tk worchestershire szósz
1 tk szardella paszta(vagy szardellafilé szétnyomkodva)
1/4 citrom leve
1 gerezd fokhagyma reszelve
frissen őrölt bors


Tálaláshoz:
Parmezánforgács
ciabatta kenyér 
Fokhagyma
Olívaolaj


Elkészítés:

A tojások sárgájához az olívaolajat először csak cseppenként hozzáadagoljuk mintha majonézt készítenénk,amikor látjuk,hogy sűrűsödik mehet hozzá bátrabban az olaj.
Ezután a többi hozzávalóval elkeverjük.Én turmixgépben átdolgozom egy kicsit,hogy ne legyen darabos az öntet.
Hűtőbe tesszük még a salátát előkészítjük.
A római saláta torzsáját kivágjuk,majd leveleire szedjük,megmossuk,feldaraboljuk,ha van salátacentrifugánk akkor centrifugázzuk ki belőle a nedvességet,ha nincs,egy konyhai papírtörlőn vagy konyharuhán szárítsuk le.
A ciabattát vágjuk kockákra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat,futtassunk meg rajta 2-3 gerezd zúzott fokhagymát,majd kenyérkockákat hozzáadva ropogósra pirítjuk.
A salátát egy nagyobb tálban elkeverjük az öntettel,megszórjuk a kenyérkockákkal,és a parmezánforgáccsal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése