2013. november 15., péntek

Igazi chicken nuggets



Ennél finomabb csirke étel,nincs a világon.
Nagyon fontos,hogy panko morzsát használjunk,mert csak attól lesz rendkívül ropogós!
Mártogatóst kínáljunk hozzá,amit ketchup,majonéz és édes chili keverékéből készítünk....
Kókuszzsírban sült szalmaburgonyával tálaltam.



Hozzávalók 3-4 főre:
500 g filézett csirkemell 2-3 centiméteres kockákra vágva
2 kisebb tojás
1 ek író(esetleg tejföl)
1 dl liszt
3 dl panko morzsa
50 g parmezánsajt reszelve
1,5 ek olívaolaj
Durva tengeri só



Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük,majd kb 7 perc alatt barnára pirítjuk,félretesszük.
220 fokra felemeljük a sütő hőmérsékletét.
A tojást felverjük,hozzáadjuk a tejfölt és egy csipetnyi sót.
A panko morzsát összekeverjük a parmezánsajttal,egy teáskanál sóval és 1 ek olívaolajjal.
A csirkemell kockákat először lisztbe forgatjuk,majd a tojásba,végül a panko morzsába.
Egy nagyobb tepsit olívaolajjal vékonyan megkenünk,vagy olajszóróval megspricceljünk.
Belerakosgatjuk a húsokat,majd a tetejüket is megspricceljük egy nagyon kevés olajjal.
13 perc alatt aranybarnára sütjük.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,milyen az a panko morzsa?Bió boltban kapható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Delikátesz boltokban lehet hozzájutni.
      A panko morzsa egy úgymond japán zsemlemorzsa,nagy szemű,fehér és a mi zsemlemorzsánkkal ellentétben nagyon kevés zsiradékot szív magába.

      Törlés