2017. november 17., péntek

Padlizsánkrém





Ez tipikusan az az étel amit a húsimádó férfiak is szeretnek.
Grillezési szezonban mindenképp faszénen süssük meg a padlizsánokat,mert akkor igazán ízletes,füstös padlizsánkrémet kapunk.
Én abszolút a házi majonézes változatért rajongok,de a lustábbak elkészíthetik boltiból is.
Fém konyhai eszközöket mellőzzük,mert bebarnítja a padlizsánt.



Hozzávalók:

3 db kisebb padlizsán
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma(lereszelve vagy fokhagymanyomón áttörve)
1 tojássárgájából készített majonéz,vagy 2 evőkanál kész majonéz.
Fél csokor petrezselyem zöld 
1 tk citromlé

Bors



A padlizsánokat villával egy pár helyen megszurkáljuk,grillen vagy sütőben addig sütjük még össze nem szottyan.(200 fokos sütőben ez körülbelül 1 óra).
Hosszában kettévágjuk,jól besózzuk,majd műanyag szűrőben hagyjuk lecsepegni 1-2 órát.
Ezalatt a lilahagymát a lehető legapróbbra vágjuk,majd besózzuk,félretesszük.Célszerű ezt is egy szűrőbe tenni,hogy a felesleges nedvesség távozni tudjon,de az is jó ha  kinyomkodjuk.
A padlizsánt egy műanyag,porcelán vagy fakanállal kikaparjuk a héjából,majd összetörjük.
Hozzáadjuk a majonézt,lilahagymát,fokhagymát,citromlevet,az aprított petrezselymet,végül sózzuk-borsozzuk,jól összekeverjük.
Én szeretem ha egy kicsit darabosabb a krém,de ha valaki krémesebben szereti,akkor egy botmixerrel lepürésítheti.
Egy pár órára hűtőbe tesszük,hogy az ízek kellően összeérjenek.
Pirítóssal,sok zöldséggel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése