2017. november 27., hétfő

Csornai töltött sertésrolád








Ezt az ételt először készítettem el a 100 magyar ételcsoda című szakácskönyvemből,de természetesen egy kicsit az én ízlésvilágomra hangoltam a receptet.


Hozzávalók:

4-500 g sertéscomb 4 szeletre vágva
400 g darált sertéshús(comb,lapocka)
1 kisebb fej vöröshagyma(apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma(csakis magyar)!!!
1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
1 csapott teáskanál füstölt fűszerpaprika(elhagyható)
1 ek mangalicazsír 

Frissen őrölt feketebors

A mártáshoz:
A hús sült zsírja
1 közepes fej vöröshagyma(apróra vágva)
1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
Őrölt kömény

bors
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
1-2 dl húsalaplé(vagy víz)



A sertéscombokat hosszúkás formára kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk.
A töltelékhez a darált húshoz adjuk,a hagymát,zúzott fokhagymát,a fűszerpaprikákat,sót,borsot.
Jól összekeverjük,4 részre osztjuk.
A hússzeletekre egy halom tölteléket teszünk,szorosan felgöngyöljük,majd kötözőspárgával összekötjük,hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Forró zsíron mind a 4 oldalát körbepirítjuk,tányérra szedjük.
A visszamaradt zsíron megpirítjuk a hagymát,levesszük a tűzről,megszórjuk a fűszerparikával,majd a hús tekercseket visszatesszük és felöntjük annyi vízzel,hogy félig ellepje a húsokat,fűszerezzük,köménnyel,sóval,frissen őrölt borssal.
Lefedjük,és addig főzzük még a hús kellően puha nem lesz.(Ez kb 1 óra).
Ezután kivesszük a párolóléből a húsokat,felhúzzuk az alaplével(vagy vízzel) és behabarjuk.
Kiforraljuk,majd átpasszírozzuk a mártást.
A húsroládokat 3 részre vágjuk.
A mártással és nokedlivel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése