2015. október 8., csütörtök

Magyaros tárkonyos sertésraguleves






Egy igazán finom,tartalmas,laktató leves a hűvösebb napokra :)

Hozzávalók:

450 gramm zöldbab
400 gramm sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl(zsírosabb)
1 sárgarépa
1 fehérrépa
egy kicsi zeller
3 -4 fej csiperkegomba
2 ek liszt(fehér tönköly)
1 nagy ek sertés vagy mangalicazsír
2 tk fűszerpaprika
só 
bors
tárkony


 A zöldbabot és a zöldségeket megtisztítjuk,felvágjuk.
Az apróra vágott hagymát üregesre pároljuk a zsíron,félrehúzzuk megszórjuk a fűszerpaprikával,felöntjük 1 dl vízzel,zsírjára pirítjuk.
Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott húst,fűszerezzük sóval,borssal,áttört fokhagymával,tárkonnyal.
Fedő alatt a saját levében pároljuk kb 30 percet.
Ezután felöntjük 1.9 l vízzel,beletesszük a zöldségeket,további 30 percet főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel,majd behabarjuk vele a levest.
Készre főzzük,a végén még egy kis tárkonnyal fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése