2015. február 7., szombat

Pácolt csirke steak,mascarponés,vörös pestós,bébispenótos risottóval



Volt itthon egy kis bébi spenót és elhasználásra váró mascarpone a hűtőben.
A csirke adva volt,szépen pácolódott a fűszeres olajban.
Megszületett a fejemben a recept,és rögtön neki is álltam.
Az eredmény egy hihetetlenül krémes,ízében gazdag étel lett.




Hozzávalók:

700 g csirkemell filé
Sómentes fűszerkeverék,ha lehet olasz fűszerekből
500 g arborio rizs
3 ek vörös pestó
50-100 g bébi spenót
2 mogyoróhagyma(helyettesíthető fehér hagymával,vagy bármilyen egyéb hagymafélével).
3 gerezd fokhagyma
kb 1 liter forró házi húsalaplé
2 ek olívaolaj
3 ek frissen reszelt parmezán
1-2 nagyobb ek mascarpone sajt
1/2 ek vaj


A hagymát felaprítjuk,majd az olajon megfuttatjuk,hozzáadjuk a rizst és a fokhagymát,majd mindig csak annyi húslevet adunk hozzá,hogy épp ellepje,megvárjuk,hogy teljesen felszívja a rizs az alaplevet és csak ezután adjuk hozzá a következő adagot,és ezzel végig így járunk el,eközben folyamatosan kevergetjük.
A legvégén belekeverjük a pestót,sajtokat,bébispenótót.
A legutolsó lépésben hozzáadjuk a vajat,lefedjük,lezárjuk alatta,és 3-5 percig pihentetjük.
A csirkemelleket sózzuk,majd szokás szerint kisütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése