2014. március 27., csütörtök

Füstölt padlizsánkrém,házi majonézből


Tipikusan az az étel,amelyikből ipari mennyiséget vagyok képes megenni,egyszerűen nem lehet abbahagyni.
A házi majonézt hidegen sajtolt napraforgóolajból készítem, EGÉSZ tojásból,így az olaj mennyiségét is csökkentem.
Hamarosan felteszem a fél perces házi majonézem receptjét.




Hozzávalók:

5 darab padlizsán
1 tojásból készült majonéz
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors


A padlizsánt lehetőleg faszenes grillen megsütjük,(előtte szurkáljuk meg egy pár helyen)majd egy műanyag eszközzel kikaparjuk a belsejét,erre azért van szükség,hogy ne barnuljon meg.
Elkészítjük a majonézt,beletesszük a padlizsánt meg a fokhagymát,majd botmixerrel pürésítjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre,hogy összeérjenek az ízek.
Paradicsommal,olívabogyóval,friss lilahagymával kínáljuk,pirítós kenyerek társaságában :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése