2014. február 5., szerda

Fűszeres sütőtökkel töltött csirkemell





Az alaprecept a N.L. Konyha novemberi számából származik.
Kaptam Anyósomtól egy pár darab sütőtököt.
Szokás szerint elkészítettem belőle egy finom krémlevest,a maradék tökből pedig ezt a finomságot.
Hihetetlenül omlós ez a csirke,,,,,





                                         Hozzávalók:

2 db egyenként  kb 400 g-os szép,formás csirkemellfilé
300 g tisztított,pucolt sütőtök pici kockákra vágva
1 nagy marék tökmag
1 kisebb vöröshagyma
1 chilipaprika
fűszerek ízlés szerint:garam masala,bors,só
olívaolaj

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A csirkemelleket egy éles késsel hosszában felszúrjuk,megsózzuk kívül-belül majd félretesszük.
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,tököt és a chilit,fűszerezzük.Kb 10 percig sütjük mérsékelt tűzön.
Egy külön serpenyőben megpirítjuk a tökmagot,majd a tökös keverékhez adjuk,ezzel töltjük meg a húsokat.
Olajon 1-2 perc alatt előpirítjuk minden oldalát,majd egy tepsibe rakosgatjuk,12-15 perc alatt készre sütjük.
10 percet pihentetjük,majd szépen felszeleteljük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése