2015. november 5., csütörtök

Croque Monsier







Kiérdemelten viseli a világ legfinomabb szendvicsének nevét.
Az olvadós,karakteres sajt,a krémes besamel és a finom sonka kombinációja.
Az ember el sem tud képzelni jobbat  reggelire......




                                                    Hozzávalók 6 szendvicshez:




10 dkg karakteres sajt reszelve(Beaufort,Gruyere)
6 szelet nagyon jó minőségű sonka(jamon)
35 g liszt
350-400 ml hideg teljes tej
35 g vaj(plusz 15 gramm a kenéshez és a tetejére)
2 tk dijoni mustár
12 szelet kenyér(én fehér toast kenyérrel készítettem)

fehérbors
szerecsendió




A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
Besamel mártást készítünk:
A vajat felmelegítjük,hozzáadjuk a lisztet,közepes lángon 2-3 percig folyamatosan kevergetjük.
Apránként hozzáöntjük a tejet,miközben egy habverővel folyamatosan simára keverjük.
Fűszerezzük:Sóval,borssal,szerecsendióval.
Belekeverjük a mustárt.
Kiforraljuk.
A reszelt sajt negyedét beleolvasztjuk a besamelbe.
A toast kenyérre helyezünk egy szelet sonkát,rákanalazunk egy evőkanál besamelt,befedjük a másik kenyérszelettel,majd megint egy evőkanál besamel következik és rá a reszelt sajt,a maradék 5-tel ugyanígy járunk el.
Egy tepsit vékonyan kivajazunk,belefektetjük a szendvicseket,majd mindegyik tetejére egy fél mokkáskanál vajat teszünk.
Addig sütjük még aranybarna színt nem kap a sajt.
KB 15 perc.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése