2013. március 8., péntek
Sós-sajtos-krumplis pogácsa
Hozzávalók 8 főre:
550 g liszt
185 g vaj
100 g reszelt sajt
300 g krumpli (tisztított mennyiség)
25 g élesztő
100 ml tej
2 tojás
1 tk cukor
1 tk só
Tetejére:
1 tojássárgája
1 ek tej
só
Elkészítés:
Langyos tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
A krumplit kis kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük, langyosan áttörjük.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojásokat, krumplit, sót és a sajtot. Egy gyúrható, lágyabb tésztát kapunk. 30 percet kelesztjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kb. másfél centisre nyújtjuk, sűrűn átlósan becsíkozzuk, pogácsaszagatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tojássárgáját a tejjel kikeverjük, majd lekenjük vele a tetejüket, sóval meghintjük. 25 perc alatt megsütjük. Kb. 32 db lesz belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése