Sajtos kifli füstölt sonkával
Hozzávalók 6 főre:
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
kb. 3 dl langyos tej (lehet kevesebb is elég lesz, óvatosan adagoljuk)
50 g vaj megolvasztva
1 csapott ek cukor
2 csapott tk só
10 dkg füstölt sonka vagy füstölt tarja
10-15 dkg sajt (attól függ, hogy a tetejére is szeretnénk-e)
Kenéshez:
40 g vaj megolvasztva
A tetejére:
só
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk,1 dl-t elveszünk belőle, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztet és a sót tálba tesszük, beleöntjük az élesztős tejet, a maradék langyos tejet, végül az olvasztott vajat. Szépen kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Ezalatt a sajtot és a sonkát a lehető legkisebb kockákra vágjuk.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk, mindegyiket vékony, kör alakúra nyújtjuk. Majd 4 cikkbe vágjuk.
Megkenjük őket vékonyan olvasztott vajjal. A szélesebb részére teszünk a sonkából és a sajtból, majd feltekerjük, vagyis kiflivé formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket is megkenjük az olvasztott vajjal, majd tetszés szerint sózzuk vagy nem sózzuk a tetejét. Tehetünk rá reszelt sajtot is.
20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése