2013. március 26., kedd
Francia gofri
Hozzávalók 10 darabhoz:
250 g átszitált liszt
3 tojás
50 g vaj megolvasztva
250 ml tej(lehetőleg zsírosabb)
40 g porcukor átszitálva
1 tk vanília kivonat
2 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjét hűtőbe tesszük.
A lisztet a cukrot és 1 csipet sót összekeverünk,közepébe lyukat készítünk a közepébe,beleöntjük a vajat,a tejet és a tojások sárgáját és a vanília kivonatot.Egy habverővel belülről kifelé fokozatosan homogén állagúra,csomómentesre keverjük,1 órát pihentetjük.
A tojásfehérjét a másik csipet sóval kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Kisütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése