2013. március 8., péntek
Bruschetta
4 főre:
4 paradicsom
bazsalikomlevél
8 gerezd fokhagyma (én magyart használok és azok picik, a nagyobbakból kevesebb kell)
1 tk balzsamecet
1 dl extra szűz olívaolaj
frissen őrölt bors
só
teljes kiőrlésű bagett vagy kenyér
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A fokhagymát nyomón áttörjük. Az olívaolaj felét a fokhagyma felével összekeverjük, megkenjük vele a bagetteket vagy a kenyérszeleteket, és a sütőben megpirítjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a bazsalikomlevelet apróra tépkedjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, a maradék fokhagymát és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk,lecsepegtetjük, és a megpirított kenyérre halmozzuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése